Språk

 

Undersøkte røye i Gåradakvannet

 Klikk for stort bilde

 

Lakselv videregående skole har gjennom flere år hatt et godt samarbeid med Stabbursnes naturhus. Det gir elevene muligheter for å drive realfaglig arbeid på høyt nivå, hjulpet av dyktige fagfolk. I desember la biologielever ved skolen frem funn de har gjort gjennom fiskeprøver fra Gåradakvannet. 

 
Elevene fokuserte blant annet på røyas vektutvikling siden tidlig på 90-tallet, med et sideblikk til innslaget av ørret i vannet. Håkon så på vekst hos røye gjennom analyse av otolitter eller øresteiner, som får en form for årringer. Han satte funnene i system gjennom matematiske funksjoner. Siren undersøkte røyas mageinnhold for å si noe om føden den har tilgjengelig i Gåradakvannet. Viktoria hadde konsentrert seg om parasittisme hos røya.  
 

Rekruttering til realfag 

Avdelingsleder ved Lakselv videregående skole Katrine Elden Hoven skryter av lærer Atli Konràðsson, som sørger for god oppfølging av naturfagelevene, og av Naturhusets Svein Ingebrigtsen. Han har vært vesentlig for gjennomføringen av skolens ekskursjoner til Stabbursnes. Samarbeidet mellom Lakselv videregående skole og Naturhuset er gjennom NHO-prosjektet «Lektor 2». Det som har som mål å få flere unge til å velge realfag.

Forkortet versjon av artikkel i  av Erlend Skjetne Sagat 17.desember 2015
 
Publisert av Elise Thomassen. Sist endret 08.02.2016
Fant du det du lette etter?