Båthavari på Flyplass stranda - Stor katastrofeøvelse 10.mai

smilende markør (Lakselv videregående skole) - Klikk for stort bilde Martin Alexander Olsen

Mellom 100 og 120 personer var med på øvelsen som ble holdt for 9.gang.Lakselv videregående skole takker alle som har vært med på å få til det til.

redningsbåt på stranda (Lakselv videregående skole) - Klikk for stort bilde Jens Yttervik

Mange personer som øver sammen gjør at vi blir gode når det gjelder. Scenariet er at 13 elever og en lærer er på ekskursjon i Porsangerfjorden når det oppstår brann. Elever hopper i vannet og noen blir værende om bord. Kapteinen ringer 113 og melder om ulykken og  AMK -sentralen iverksetter trippelvarsel.

Redningsfolk på stranda (Lakselv videregående skole) - Klikk for stort bilde Jens Yttervik

Mange samarbeidspartnere

AMK, Politiet,  Brann, Lakselv ambulanse, Boreal, lege og annet helsepersonell fra kommunen. Porsanger kommune sin administrasjon setter stab med kriseteam og øver på sine rutiner. I tillegg vil sivilforsvaret være med.  Lakselv videregående skole, har elever fra vg1HO med som markører og mediefag Vg1 øver på pressedekning.  Vg2 HAF elevene jobber som helsefagarbeidere sammen med  helsepersonell i kommunen, både på sykeavdelingen og sammen med sivilforsvaret nede på skadestedet. Ambulanseelevene har ansvar triagering og iverksetter prehospitale tiltak  – sammen med kommunelegen, helsepersonell fra sivilforsvaret og legen på 330.

SeaKingen er også med på øvelsen og Boreal stiller med transport.  Vi takker også Sagat og Finnmark dagblad for presseomtale.

Mange mål

Elevenes mål for øvelsen er å øve etter en katastrofeplan med fokus på evakuering og redning fra båt og vann. I tillegg får de øvd på samarbeid mellom ulike etater og instanser med bruk av sine fagkunnskaper og
bruk av kommunikasjon og samband.

Fotodokumentasjon av elever på Vg1 Medier og kommunikasjon: Se bildeserie på Facebook

Sist endret 12.05.2016 15:12