Møte med Trude Teige-Elever bruker folkebiblioteket i norskundervisningen

Trude Teige Forfatter (Trude Teige) - Klikk for stort bilde Oda Berby

Torsdag 22.september var klasse 3PÅ og 3SS på foredrag ved Porsanger bibliotek. Foredraget var et av arrangementene i Finnmark fylkesbibliotek sin satsing på formidling og en del av Finnmark internasjonale litteraturfestival.

Trude Teige er på festivalturne. Eigne erfaringar og familiehistorie har prega forfatterskapen hennar.

Ho tar oss med tilbake til 1800-talet på Sunnmøre, du får høyre historiene bak krimbøkene, blant anna om krigen og overgrep i bedehusmiljøet. Og ho fortel om korleis eit møte med ei «tyskerjente» – som nyleg hadde flytta heim til Norge etter nesten 70 år i Tyskland –  førte til at ho skreiv romanen «Mormor danset i regnet».

Teige har reist rundt i heile landet og bevega tusenvis av bokelskarar med dei sanne historien bak romanane ho har skrive.